Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), 6. Olağan Mali Genel Kurulu bugün (30 Ekim 2018, Salı), Ankara’da The Green Park Otel’de yapıldı.
Genel kurula; TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerin yanı sıra kulüp yöneticileri, hakemler, antrenörler ile basın mensupları katıldı.
Divan kurulu başkanlığını Ercan Öztürk’ün yaptığı mali genel kurulda sırasıyla Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Faaliyet Raporu ve Denetleme Raporu, 2019 ve 2020 yılları tahmini bütçeleri okunarak oybirliği ile kabul ve ibra edildi.
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise yaptığı konuşmada, federasyonun 2 yılık periyotta yaptığı faaliyetleri ve mali tabloyu özetledi.
TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ konuşmasında; “Sayın Yönetim Kurulu üyeleri, Sayın Divan Kurulu Üyeleri, delegeler, antrenörler, hakemler, kulüp yöneticileri ve değerli basın mensupları hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 21 Kasım 2016 tarihinde göreve gelmiş bir yönetim olarak 2 yıl sonra mali genel kurulumuzu gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar bizlere verdiğiniz desteklerden dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu camia çok nezih bir camia ve her türlü konuyu tartışacak kapasitededir. Görev süremiz boyunca Yönetim Kurulu’nda bulunan arkadaşlarımla birlikte Türk voleybolu için daha iyi neler yapabiliriz diye hizmet etmeye çalıştık. Bu konuda da en büyük desteği sizlerin verdiğini belirtmek istiyorum. Türkiye Voleybol Federasyonu olarak 60. yılını kutladığımız Türk voleybolunun Gala Gecesi’nde hep bir araya geldik. Gala Gecesi’nde de gördük ki herkese voleybol camiasının ne kadar nezih ve kaliteli bir camia olduğunu ispatladınız. Biz de bunun mutluluğunu yaşadık.
Federasyon olarak Türk voleybolunu daha ileriye götürmek, taşımak, sporcu sayısını artırmak en büyük hedeflerimizden bir tanesiydi. Şu an 60,558 faal sporcumuz bulunmaktadır. Altyapıya da büyük önem veriyoruz. Türkiye’de 6-12 yaş arasındaki tüm çocukları voleybol ile tanıştırmayı ve ülkemizdeki lisanslı sporcu sayısını artırmayı hedefleyen Fabrika Voleybol’un 23 ilde olmak üzere toplam 26 okulu bulunuyor. Bu projeyi de 81 ile yaymak en büyük arzumuzdur. Tesisleşme konusundaki problemleri de aşmak için Milli Eğitim Bakanlığımız ile önemli ve güzel bir protokol anlaşması sağladık. Hayallerimizde olan bir projeydi. Umuyorum ki bu konuda anlaşmayı da en kısa sürede aktif hale getireceğiz. Tüm antrenör verileri dinamik sisteme geçiş sağladı. Bu sistemi de hayata geçiren ilk federasyonun Voleybol Federasyonu olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da voleybolun güzel temsil edildiğine inandıkları için sizler adına özel bir teşekkür aldık. Antrenör talimatlarındaki değişiklerde bizler için önemliydi. Bu konu üzerindeki hassas tutumları, destek ve katkılarından dolayı da Eğitim Kurulumuza ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Türk voleybolunda önemli bir yere sahip olan, gurur duyduğumuz 2003 yılındaki A Bayan Milli Takımı’nın “Filenin Sultanları” kadrosunda yer alan 9 oyuncudan bazıları ise bugün 4. Kademe Antrenörlük Belgesi aldı.
Voleybol hakemliği konusunda da önemli aşamalar kaydettik. Bugün üniversitelerimizde voleybol hakemliği ders olarak müfredatlarda yer almakta ve okutulmaktadır. Federasyonlar içinde yine bir ilke imza attığımız için mutlu ve gururluyuz. Şu an 5,670 faal hakemiz görev yapmaktadır. Hakem ücretlerinde de %20-42 artış oldu. Gözlemcilerimizin ve uluslararası ve üst klasman hakemlerimizin müsabakalara giderken tek tip kıyafetle gitmelerini en başından beri arzu ediyorduk, bunu da başardık. Verilerin daha sağlıklı bir şekie gerçekleşmesi için de tablet projesini hayata geçirdik. Tüm hakem ve gözlemcilerimize de bu imkanı sağladık.
Bayanlar kategorisindeki kulüplerimiz Avrupa ve Dünyada son yıllarda tüm kupalara ambargo koydu. Dünyanın en iyi ligine sahibiz. Kulüplerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Avrupa Kupaları’nda elde ettikleri başarılar, şampiyonluklar artık bizleri kesmiyor. Kulüplerimiz de en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Elde ettikleri başarılardan dolayı da tüm kulüplerimizi tebrik ediyorum. 4-9 Aralık 2018 tarihleri arasında düzenlenecek FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda iki takımımızla temsil edileceğiz. Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank’a başarılar diliyorum. Umarım her iki takımımızda finalde karşı karşıya gelirler.
Vestel Venus Sultanlar ve Efeler Ligi naklen yayın konusunda da TRT’ye destek ve katkılarından dolayı hepinizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Liglerimizde her hafta bayanlar ve erkeklerde 2’şer karşılaşma canlı olarak ekranlara geliyor. 2019 yılında da ülkemizde düzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası Finalleri de TRT ekranlarında olacak.
Görüntülü Değerlendirme Sistemi uygulaması sadece kendi tesislerimizde uygulanıyordu. Ancak bu yıldan itibaren tüm salonlardaki karşılaşmalarda GDS uygulanacak. Salon konusunda da bizlere gösterdikleri hassasiyet için Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş Spor Kulüpleri’ne teşekkür ediyorum. Bu kulüplerimiz, bu yıl karşılaşmalarını TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynayacaklar.
Statü ve talimat değişikliği ile menajerlik sistemini hayata geçirdik. Bir ilki daha Federasyon olarak gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz seminer ile de menajerlerimiz belge ve kimlik sahibi oldular.” dedi.
TVF Altıncı Olağan Mali Genel Kurulu’nun sonunda yeniden söz alan TVF Başkanı Üstündağ, “6. Olağan Mali Genel Kurulu’nda bizleri yalnız bırakmayarak katılım sağlayan Yönetim Kurulu üyelerine, Divan Kurulu üyelerine, delegeler, kulüp yöneticileri, hakemler, antrenörler ile basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bizlere yakışacak bir şekilde Mali Genel Kurulumuzu gerçekleştirdik. Hepinize teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ne mutlu ki bize “Hepimiz Aynı Takımdayız” dedi.
TVF Altıncı Olağan Mali Genel Kurulu dilek ve önerilerle sona erdi.